2010 m. rugsėjo 21 d., antradienis

laikas moka dingti

Man atrodo, skirtingos laiko srovės pernelyg susimaišė. Nebesuprantu kartais, jau kur rytas, o kur vakaras pasidėjo. Kilnoju visus pluoštus popieriaus lapų ant stalo - kaip nėra, taip nėra. Lyg niekada ir nebūtų buvę. O gal ir nebuvo? Iš kurgi tu, mažas, gali tai žinoti..

Kaskart sapnuoju tą patį sapną: bėgu labirintu ir nerandu išėjimo, galvoje stūkso milijonai klausimų, labirinto sienos knygomis sudėliotos. O tos visos nori man pasirodyti - sklaido savo dulkančius lapus prieš akis ir šnabžda: čia! čia! rask! Ir sklaidau jas, mėtau, nespėju, blaškausi kaip medžio lapas vėjyje rudenį ir nežinau kur man dabar tyliai ramiai pasidėti ir viską surasti.

Neseniai turėjau garbės gauti didžiulį raktų ryšulį. Atrodo, nieko nėra gražiau, kai žmogus padovanoja tau įėjimą pro visas duris. Misteris Galimybė, apipylė mane kitomis galimybėmis, nežinodamas, kad pirmiausia galimybė, kuriai reikia rakto, esu aš pati. Bet ne tai svarbu, svarbu, kad labirinte netinka nė vienas raktas, kur tai matyta! Jie visi krenta man iš rankų, sukasi aplink galvą it piktos varnos, ir dainuoja kiekvienas savo mylimą dainą. O aš krentu giliai, giliau net už Alisą ir žinau, kad niekas man neduos to stebuklingo pyrago, kurio dėka išaugčiau didesnė už visas problemas.

Aš tikrai nesuprantu, kur pasideda laikas. Gal mano stale irgi atsivėrė tunelis, o tas vargšas nežinodamas visas ima ten ir sukrenta? Sakote, negali būti? Mama sako, kad gali. Sako, kad gyvatės būti tai tikrai gali. Jei gali gyvatės, tai kodėl gi tuneliui negalėti?

2010 m. rugsėjo 14 d., antradienis

*

Žmonės yra keisti padarai.

2010 m. rugsėjo 8 d., trečiadienis

09

Ar visos karuselės staiga nubluko rudenio arimuos, ar tai tik aš? Vis ryškiau matyti tai, ko visados geriau nematyti.

Neprievartauk savo sąmonės srauto - liekis lapuose kaip grindimis liejasi pienas ir šypsokis mėnuliui, kad tai jis, kad ne saulė dar, kad šešios valandos miego iki kol vėl reikės būti. Kitaip, nei nori akys. Kitaip, nei nori kojos.

Ir liejuosi, o kas man jaunai? O man nieko. Visiškai nieko. Kunkuliuoja nenoras viduj ir tas su viskuo sumišęs baisus vienišumo jausmas. Diupenas sako - neužtenka būti išradingu, reikia turėti vaizduotės. Diupenas sako - ne atidus, o įžvalus čia laimi. Diupenas sako - mąstyk, ieškok, perlaužk neįmanomą įmanomu, parodyk kaip. Ir viską ima skaudėti.

Aš tik norėčiau dabar, vos akimirkai..



Rudenį visada labiau myliu tuos, kurie moka apkabinti.

2010 m. rugsėjo 1 d., trečiadienis

ruduo

.


Ruduo yra tam, kad augtum.






Wake me up when September ends