2008 m. kovo 18 d., antradienis

komodos

Aš turiu komodą. Taip, jūs visi irgi turite komodas, bet AŠ turiu komodą.


Šiandien aš nesiklausau. Ir aš neturiu komodos.
Šiandien aš jums sakau, kad jūsų komodos pūva. Net ir tada, jei dar nespėjote jų parsinešti namo. Šiandien aš kalbu, apie gyvenimus tarp eilučių, o man sako: "Stok literatūron". Ir aš stoju. Tik ne ten. Stoju į eilę, prie kramtomos gumos kiosko. Moterys tose mažose dėžutėse visada piktos. Ir nemėgsta skaičiuoti centų.
Šiandien aš jums į akis drėbiu purvą, o jūs man bukai šypsotės ir plojat, nes manot, kad juokauju. Jūs nesuprantate, kad aš suprantu,kad jūs nieko nesuprantate. Ir man gėda už jus.
Ji užmerkia akis, kad nematytų mano pikto žvilgsnio ir rėkia man tai, ką prieš pusę minutės aš sakiau jai. Mūsų ginčas neturi pusiausvyros, mes abi vienoje pusėje, bet pykstamės. Todėl, kad viena mūsų to nesupranta. Aš atmerkiu jai akis ir sakau: "Ša". Ji suspaudžia kumščius ir nervingai nusijuokia. Šitaip mes gyvename kasdien. Nes viena mūsų mokosi už abi, o kita nedaro nieko. Pastaroji būsiu aš.
Šiandien aš girdžiu ką jūs sakote, bet nesiklausau. Aš tik stoviu eilėje prie gumos kiosko, langelį uždaro prieš pat mane. ir aš neturiu gumos. Užtat turiu didelį miego trūkumą kišenėj.

Man patinka, kai man nutilus, nutyla ir pati tyla. Niekas neturi ką pasakyti, nes sunku būna žeisti tą, kuris nesileidžia žeidžiamas? Aš esu misteris žlugdytojas. Aš esu trys balos viename kelyje. Ir bent kartą aš tave pagausiu.

Jei būčiau citrina, tai dabar turėčiau tik žievelę. Kiautą, kuriame slepiu savo tuščią 'aš' nuo tų, kurie nesupranta, kad aš suprantu, kad jie nieko nesupranta. ir tai tik žodžiai. Viskas visai ne taip.
Aš balalaika, išgrok mane, kol visos stygos nutrūks ir pririšk siūlus, aš skambėsiu, kol nutrūksiu antrą kartą.
Pamečiau savo naivumą. Užsidariau duris. Labai gaila, ne metas dabar. ne laikas. ne. aš noriu dingti noriu dingti noriu dingti. Man neįdomu tavo akys rytoj. Aš pripratau.

Šiandien aš šešėlis. Ir manęs niekas nemato. Lipa ant kojų, muša skėčiais, atsitrenkia prasilenkdami penkių mylių pločio kelyje, ir spokso. Ištisai spokso.
Man neįdomu kuo viskas baigsis, nes aš tai žinau. Galiu ir dabar pat jums tai pasakyti. Aš arba nustosiu, arba pradėsiu gyventi.
Netikiu tavimi. Netikiu savimi. Po vakar tikiu tik savo nenuoseklumu. Parodyk man kur krantas, ir aš nuskęsiu bežiūrėdama į jį ir žinodama, kad ten dar buvo kitas kelias. jei netyčia tektų grįžti.
Cha.
Išgerkime visą pasaulio vyną.
o paskui apsikabinkime.
Nes šiandien pasaulis gražus. Ten, kur nėra manęs.

2008 m. kovo 8 d., šeštadienis

aguonų laukas

Laukas. Milijono aguonų laukas. Nors, iš tiesų, kelių milijonų. Gal keliolikos. O gal nesuskaičiuojamos galybės. Toks vientisai raudonas su juodais taškeliais. Atrodo,jei yra laukas prieš tavo akis, galvoje įsižiebia tik viena mintis - bėgti. Išjausti jas, aguonas, jų kvapą, vėją. Viską viską iki mažiausios smulkmenos, ir viską kartu. Bet.
Čia ir dabar - tai ne tas laikas, galbūt tiesiog ne tas pasaulis bėgti. Aš pavargau bėgti. O gal tiesiog pamečiau kryptį. Susmukčiau tiksliai to lauko dešiniajame kampe ir pasilikčiau gulėti dar bent keturiasdešimt aušrų. Kartais tiek laiko man reikia, kad nurimčiau. Matyti dangų. Visada matyti dangų. Tą akimirką, kai bus mano paskutinioji, aš tiesiog noriu matyti dangų.
Ir kartais, kartais tiesiog norisi pasakyti "Ak, kad tu žinotum, kaip aš pavargau." Bet tik tuomet, kai egoizmui būna leista išlįsti į paviršių. O kai atsimerki, matai dar daugybę žmonių, ir tik pasakykit, tik parodykit man vieną, kuris nepavargo.
Mes visi čia vienodi - užmiršti, vieniši, įskaudinti ir palikti. Kartais šviesos, kartais vieni kitų. Bet man neįdomu. Man tikrai neįdomu. Aguonų laukas didelis. Ateikite, prigulkite, prisėskite, tik šiukštu - nebėkite. Visur savos taisyklės.

Susiraitai, apskabini kėdės atlošą ir pradedi nuo pradžių. Tereikia norėti matyti. Šviesą, tikslą, kažką. Kažką, kas nėra tiesiog nenutraukiamas laiko judėjimas. Ne tavo laiko. Viso pasaulio laiko.
Pabandykite įsivaizduoti visus pasaulio laikrodžius. O dabar pamėginkite išgirsti juos tiksint. Ar jums viskas gerai?
Štai taip. Taip aš jaučiuosi. Tik jeigu jūs negalite to įsivaizduoti, tai supraskite, aš negaliu to neįsivaizduoti..

Ir kai degs raudonai.. aerodromai
didžiuliai laužai įspūdingai atrodo,
bet. to per mažai..